LifeStraw® Personal

9 490 Ft

Díjnyertes, hordozható víztisztító

A Lifestraw® megbízható, tiszta ivóvizet biztosít minden körülmények között. Ez a pillekönnyű vízszűrő ideális megoldás kirándulás és kempingezés közben, hosszabb utakon, távoli tájakon, vagy akár katasztrófa esetén. Az erősen szennyezett, megbízhatatlan forrásból származó vizet tiszta ivóvízzé varázsolja.

Tulajdonságok

 • minimum 4000 l vizet képes megszűrni
 • rendkívül könnyű, súlya mindössze: 54 gramm
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99,9999 %-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99,9 %-át
 • vírusokat NEM távolítja el (a Lifestraw® Mission és Community igen)
 • csökkenti a víz zavarosságát, 0,2 mikronig tisztít
 • BPA-mentes
 • nem kell hozzá elem, nincs mozgó alkatrésze
 • 100% vegyszermentes
 • igen magas az áramlási sebessége
 • könnyen tisztítható
 • Méretei: 2,5 cm x 22,5 cm

A Lifestraw® vízszűrő korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 1000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása ki van zárva. 

A díj-nyertes Lifestraw® egy egyszerűen használható, pille könnyű víztisztító, mely a szennyezett vizet is fogyaszthatóvá teszi számunkra. Ideális megoldást nyújthat a szabadban vagy egy váratlan katasztrófa esetén. A Lifestraw® ma az egyik legkorszerűbb és időállóbb forgalomban lévő vízszűrő.

Minimum 1000 liter vizet képes megtisztítani. Kiszűri a vízben található baktériumok 99,9999%-át és az egyejtűek 99,9%-át, noha nem használ vegyszert, elektromos áramot vagy elemet, és nincs mozgó alkatrésze.

A Lifestraw® víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki 2005-ben. Extrém körülményekre tervezte termékeit, így számos katasztrófában használták már eddig. A Lifestraw® mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világban mind a katasztrófavédelem területén.

Mit szűr ki a Lifestraw®?

 • szalmonella
 • Campylobacter (hasmenéses fertőzés kórokozója)
 • Escherichia coli (kólibaktérium)
 • Vibrio cholera (kolera kórokozója)
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Shigella (vérhas kórokozója)
 • Giardia lamblia (giardiás – parazitafertőzés kórokozója)
 • Cryptosporidium parvum (hasmenéses fertőzés kórokozója)
 • Entamoeba histolytica (szövetoldó bélamőba)

A Lifestraw® technológia megfelel az Európai Unió 10/2011 és 1935/2004 direktívájában lefektetett szabályozási előírásoknak, valamint az Egyesült Államok EPA 1987 mikrobiológiai víztisztítási protokolljának.

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

 

Lifestraw®

Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt és a nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 4000 2000 1000 4000 1000 4000 4000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 59 g 50 g 168 g 108 g 122 g 158 g 221 g 368 g 8 kg
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírása NSF 42 klórról, NSF 53 ólomról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások WHO által bevizsgált vízszűrő WHO által bevizsgált vízszűrő
Cserélhető szőrőbetét nem igen igen igen nem igen igen nem igen
Cserélhető szénszűrő nem igen nem igen igen igen igen nem -

 

Előadó: Gyuricza "Papica" László
Magyar Bushcraft Közösség
www.bushcraft.co.hu

Hol használjuk a Lifestraw® vízszűrőt?

Lifestraw® - kirándulás és kempingezés közben

A mindössze 54 g súlyú Lifestraw® a legkönnyebb eszköz, mellyel vízhez juthatunk túrázás közben. Ha kevés az idő, nincs szükség megállni vizet szűrni a patak vagy a tó vizéből. Csak belemerítjük a kulacsunkat és a „szívószálon” keresztül ihatunk menet közben.

Lifestraw® - felkészülés vészhelyzetre

Természeti katasztrófát követően (például földrengés, árvíz) szennyeződhet a vezetékes ivóvíz hálózat, és ettől kezdve már nem megbízható annak használata. A Lifestraw® víztisztító könnyen kezelhető és tökéletes része lehet otthonunk túlélő csomagjának.

Tartalékoljunk egy Lifestraw®-t családtagjaink részére, ily módon egy kevés befektetéssel nyugodtan nézhetünk szembe nem várt eseményekkel.

A Lifestraw® használata

Helyezzük a vízszűrőt közvetlenül a vízbe, vagy öntsük a vizet egy edénybe és kortyoljunk a „szívószálon” keresztül. Első használatkor lehet némi ellenállás, addig, amíg a membrán nedvessé nem válik. Amikor az ivást befejeztük, egyszerűen visszafújjuk a levegőt a szívószálon keresztül, így eltávolítjuk a fennakadt szennyeződéseket és a felesleges vizet. 

A technológia

A Lifestraw® egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak.

A Lifestraw® belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. 

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.