LifeStraw® Personal

8 490 Ft

Díjnyertes, hordozható víztisztító

A Lifestraw® megbízható, tiszta ivóvizet biztosít minden körülmények között. Ez a pillekönnyű vízszűrő ideális megoldás kirándulás és kempingezés közben, hosszabb utakon, távoli tájakon, vagy akár katasztrófa esetén. Az erősen szennyezett, megbízhatatlan forrásból származó vizet tiszta ivóvízzé varázsolja.

Tulajdonságok

 • minimum 1000 l vizet képes megszűrni
 • rendkívül könnyű, súlya mindössze: 54 gramm
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99,9999 %-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99,9 %-át
 • vírusokat NEM távolítja el (a Lifestraw® Family, Home és Mission igen)
 • csökkenti a víz zavarosságát, 0,2 mikronig tisztít
 • BPA-mentes
 • nem kell hozzá elem, nincs mozgó alkatrésze
 • 100% vegyszermentes
 • igen magas az áramlási sebessége
 • könnyen tisztítható
 • Méretei: 2,5 cm x 22,5 cm

A Lifestraw® vízszűrő korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 1000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása ki van zárva. 

A díj-nyertes Lifestraw® egy egyszerűen használható, pille könnyű víztisztító, mely a szennyezett vizet is fogyaszthatóvá teszi számunkra. Ideális megoldást nyújthat a szabadban vagy egy váratlan katasztrófa esetén. A Lifestraw® ma az egyik legkorszerűbb és időállóbb forgalomban lévő vízszűrő.

Minimum 1000 liter vizet képes megtisztítani. Kiszűri a vízben található baktériumok 99,9999%-át és az egyejtűek 99,9%-át, noha nem használ vegyszert, elektromos áramot vagy elemet, és nincs mozgó alkatrésze.

A Lifestraw® víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki 2005-ben. Extrém körülményekre tervezte termékeit, így számos katasztrófában használták már eddig. A Lifestraw® mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világban mind a katasztrófavédelem területén.

Mit szűr ki a Lifestraw®?

 • szalmonella
 • Campylobacter (hasmenéses fertőzés kórokozója)
 • Escherichia coli (kólibaktérium)
 • Vibrio cholera (kolera kórokozója)
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Shigella (vérhas kórokozója)
 • Giardia lamblia (giardiás – parazitafertőzés kórokozója)
 • Cryptosporidium parvum (hasmenéses fertőzés kórokozója)
 • Entamoeba histolytica (szövetoldó bélamőba)

A Lifestraw® technológia megfelel az Európai Unió 10/2011 és 1935/2004 direktívájában lefektetett szabályozási előírásoknak, valamint az Egyesült Államok EPA 1987 mikrobiológiai víztisztítási protokolljának.

Előadó: Gyuricza "Papica" László
Magyar Bushcraft Közösség
www.bushcraft.co.hu

Hol használjuk a Lifestraw® vízszűrőt?

Lifestraw® - kirándulás és kempingezés közben

A mindössze 54 g súlyú Lifestraw® a legkönnyebb eszköz, mellyel vízhez juthatunk túrázás közben. Ha kevés az idő, nincs szükség megállni vizet szűrni a patak vagy a tó vizéből. Csak belemerítjük a kulacsunkat és a „szívószálon” keresztül ihatunk menet közben.

Lifestraw® - felkészülés vészhelyzetre

Természeti katasztrófát követően (például földrengés, árvíz) szennyeződhet a vezetékes ivóvíz hálózat, és ettől kezdve már nem megbízható annak használata. A Lifestraw® víztisztító könnyen kezelhető és tökéletes része lehet otthonunk túlélő csomagjának.

Tartalékoljunk egy Lifestraw®-t családtagjaink részére, ily módon egy kevés befektetéssel nyugodtan nézhetünk szembe nem várt eseményekkel.

A Lifestraw® használata

Helyezzük a vízszűrőt közvetlenül a vízbe, vagy öntsük a vizet egy edénybe és kortyoljunk a „szívószálon” keresztül. Első használatkor lehet némi ellenállás, addig, amíg a membrán nedvessé nem válik. Amikor az ivást befejeztük, egyszerűen visszafújjuk a levegőt a szívószálon keresztül, így eltávolítjuk a fennakadt szennyeződéseket és a felesleges vizet. 

A technológia

A Lifestraw® egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak.

A Lifestraw® belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. 

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.