LifeStraw® Community

145 000 Ft

Az eddigi legnagyobb kapacitású Lifestraw® vízszűrő. Iskolák, kórházak, lakóközösségek részére kifejlesztett vízszűrő arra az esetre, ha nincs lehetőség biztonságos, tiszta víz fogyasztására. Használata könnyű, nagy létszámú csoportok vízfogyasztásáról képes gondoskodni.

Tulajdonságok

  • Majd 70,000 liter vizet képes megtisztítani
  • a vírusok minimum 99.999% képes eltávolítani
  • a baktériumok minimum 99.9999% képes eltávolítani
  • a vízi egysejtűek minimum 99.99% képes eltávolítani
  • Szűrőkapacitás: 50 liter - 25 liter szennyezett víz és 25 liter tiszta víz
  • Nem igényel elektromos áramot, elemet vagy cserélhető alkatrészt
  • BPA- és vegyszermentes
  • Folyási sebesség: 12 liter / óra

 

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.