LifeStraw Family® 1.0

32 990 Ft

Biztonságos, szűrt víz nagy mennyiségben

A LifeStraw® Family egy nagy kapacitású vízszűrő, amely 18.000 liter vizet képes megtisztítani. Ez körülbelül 16 évre elegendő ivóvíz egy felnőtt részére (napi átlag 3 liter vízfogyasztás mellett).

Könnyű és hordozható, a LifeStraw® Family ideális megoldás kempingezők számára is.  Praktikusan használható kempingben vagy autóparkban, több család vagy nagy csoportok esetén. Otthonunkban is jól jöhet, ha a vezetékes vízhálózat valamiért elszennyeződik.  Ilyen esetben nem csak az otthoni csapvizet, de bármilyen forrásból származó vizet megtisztíthatunk vele.

Tulajdonságok

 • Majd 18.000 liter vizet képes megtisztítani 0,02 mikronig (20 nm)
 • A baktériumok minimum 99,9999%-át eltávolítja
 • A vírusok minimum 99,999%-át eltávolítja
 • Az egysejtűek minimum 99,99%-át eltávolítja
 • Nem igényel áramot, elemet, nincsen cserélhető alkatrésze
 • Nem szükséges hozzá vezetékes víz
 • Könnyen használható előszűrő és vízszűrő betéttel rendelkezik
 • Minden benne lévő nyersanyag megfelel az amerikai fogyasztóvédelmi előírásoknak
 • Tisztítási sebesség: 9-12 liter / óra

A Lifestraw® Family korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 18,000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása ki van zárva.

Hogyan működik a LifeStraw® Family?

Hogyan működik a LifeStraw Family?A LifeStraw® Family korszerű üreges rost technológia alapján működik. A víz nagy nyomásnak köszönhetően keskeny rostokon nyomódik át. A tiszta víz a rost falain található parányi pórusokon át távozik, a baktériumok, egysejtűek és más szennyeződések azonban fennakadnak az üreges rostokban, és a visszamosással kiürülnek.  Ez egy rendkívül hatékony szűrési eljárás. 

 1. Megtöltjük a 2 literes víztartályt szennyezett vízzel.
 2. A víztartályban található 80 mikronos textil előszűrő összegyűjti a durvább szennyeződéseket. Az előszűrő textil tisztántartása nagyon egyszerű.
 3. A víz végig halad az 1 méter hosszú kék PVC tömlőn. A gravitáció elegendő nyomást hoz létre, hogy biztosítsa a víz megfelelő áramlását.
 4. A szűrés az üreges rostokból álló finomszűrő betétben megy végbe. A 20 nanométeres pórusok visszatartják a baktériumokat, vírusokat, egysejtűeket és apró ásványi szemcséket, koszt.
 5. A kék csap elfordításával tiszta víz folyik a rendszerből.
 6. A membránok megtisztítása a piros visszamosó pumpa háromszori megnyomásával történik, miközben mindkét csap el van zárva, végül a piros csapon keresztül kiengedjük a szennyezett vizet.

FIGYELEM! A piros csapon keresztül kiengedett víz fogyasztásra nem alkalmas!

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.