Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt, webshopunkban a személyes és a PickPackPont átvételi lehetőség átmenetileg szünetel. A megrendeléseket MPL futárszolgálattal tudjuk kiszállítani készpénzes vagy kártyás fizetéssel.

LifeStraw Family® 1.0

34 490 Ft

Biztonságos, szűrt víz nagy mennyiségben

A LifeStraw® Family egy nagy kapacitású vízszűrő, amely 18.000 liter vizet képes megtisztítani. Ez körülbelül 16 évre elegendő ivóvíz egy felnőtt részére (napi átlag 3 liter vízfogyasztás mellett).

Könnyű és hordozható, a LifeStraw® Family ideális megoldás kempingezők számára is.  Praktikusan használható kempingben vagy autóparkban, több család vagy nagy csoportok esetén. Otthonunkban is jól jöhet, ha a vezetékes vízhálózat valamiért elszennyeződik.  Ilyen esetben nem csak az otthoni csapvizet, de bármilyen forrásból származó vizet megtisztíthatunk vele.

Tulajdonságok

 • Majd 18.000 liter vizet képes megtisztítani 0,02 mikronig (20 nm)
 • A baktériumok minimum 99,9999%-át eltávolítja
 • A vírusok minimum 99,999%-át eltávolítja
 • Az egysejtűek minimum 99,99%-át eltávolítja
 • Nem igényel áramot, elemet, nincsen cserélhető alkatrésze
 • Nem szükséges hozzá vezetékes víz
 • Könnyen használható előszűrő és vízszűrő betéttel rendelkezik
 • Minden benne lévő nyersanyag megfelel az amerikai fogyasztóvédelmi előírásoknak
 • Tisztítási sebesség: 9-12 liter / óra

A Lifestraw® Family korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 18,000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása ki van zárva.

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

  Lifestraw® Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt és a nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 1000 2000 1000 4000 1000 4000 1000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 59 g 50 g 168 g 108 g 122 g 158 g 221 g 368 g 8 kg
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírása NSF 42 klórról, NSF 53 ólomról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások WHO által bevizsgált vízszűrő WHO által bevizsgált vízszűrő
Cserélhető szőrőbetét nem igen igen igen nem igen igen nem igen
Cserélhető szénszűrő nem igen nem igen igen igen igen nem -

Hogyan működik a LifeStraw® Family?

Hogyan működik a LifeStraw Family?A LifeStraw® Family korszerű üreges rost technológia alapján működik. A víz nagy nyomásnak köszönhetően keskeny rostokon nyomódik át. A tiszta víz a rost falain található parányi pórusokon át távozik, a baktériumok, egysejtűek és más szennyeződések azonban fennakadnak az üreges rostokban, és a visszamosással kiürülnek.  Ez egy rendkívül hatékony szűrési eljárás. 

 1. Megtöltjük a 2 literes víztartályt szennyezett vízzel.
 2. A víztartályban található 80 mikronos textil előszűrő összegyűjti a durvább szennyeződéseket. Az előszűrő textil tisztántartása nagyon egyszerű.
 3. A víz végig halad az 1 méter hosszú kék PVC tömlőn. A gravitáció elegendő nyomást hoz létre, hogy biztosítsa a víz megfelelő áramlását.
 4. A szűrés az üreges rostokból álló finomszűrő betétben megy végbe. A 20 nanométeres pórusok visszatartják a baktériumokat, vírusokat, egysejtűeket és apró ásványi szemcséket, koszt.
 5. A kék csap elfordításával tiszta víz folyik a rendszerből.
 6. A membránok megtisztítása a piros visszamosó pumpa háromszori megnyomásával történik, miközben mindkét csap el van zárva, végül a piros csapon keresztül kiengedjük a szennyezett vizet.

FIGYELEM! A piros csapon keresztül kiengedett víz fogyasztásra nem alkalmas!

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.