LifeStraw® Go 2-fázisú szűrőrendszer

16 990 Ft

A közkedvelt Lifestraw® Go továbbfejlesztett változata, mely 2 fázisban tisztítja meg a szennyezett vizet:

1. fázis - üreges rost finomszűrő
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99.9999 %-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99.9 %-át 
2. fázis - aktív szénszűrő
 • csökkenti a klór mennyiségét
 • csökkenti a kellemetlen szagokat és rossz ízt a vízben
 • csökkenti az organikus vegyi anyagok mennyiségét, pl: permetezőszer-, gyógyszermaradványok, stb.

Biztonságos, szűrt víz útközben is

A LifeStraw® Go a díjnyertes LifeStraw® technológiával készült tartós vizes palack. Míg a szívószálra emlékeztető elődje, a LifeStraw® egyszerű és gyors vízszűrésre alkalmas - víztárolásra nem, a LifeStraw® Go vagy Go 2 segítségével tárolhatjuk az általunk megtisztított vizet a palackban. Egyszerűen csak vizet merítünk egy folyóból vagy tóból, rácsavarjuk a tetejét és kortyolhatjuk a tiszta vizet a palack száján keresztül.

Tulajdonságok

 • nem kell hozzá elem, nincs áramigénye
 • eleget tesz az US EPA ivóvíz protokolljának
 • vegyszermentes
 • élettartalom:
  • üreges rost finomszűrő: 1000 liter
  • cserélhető aktív szénszűrő: 100 liter
 • lepattintható kupak, karabiner
 • mindössze 168 gramm
 • méretei: 235 x 80 mm
 • űrtartalom: 650 ml
 • 5 színben kapható

A Lifestraw® Go és Go 2 korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 1000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor azok teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása ki van zárva.

A technológia

A Lifestraw® Go és Go 2 egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztítótelepek használnak.

A Lifestraw® Go belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatók, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. 

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.

A termékhez csere szűrőbetét és aktív szénszűrő kapszula is rendelhető.
Csere szűrőbetét Aktív szénszűrő kapszula