LifeStraw® Mission

43 990 Ft

A LifeStraw® Mission 18.000 liter vizet képes megtisztítani baktériumoktól, vírusoktól és vízi egysejtűektől. Ez a mennyiség körülbelül 3 évre elegendő ivóvíz egy 5 tagú család számára.

A kompakt, hordozható vízszűrő BPA-mentes zsáktartálya könnyű használatot biztosít. Egyszerűen megtöltjük a műanyag zsákot vízzel, csatlakoztatjuk és hamarosan friss, tiszta ivóvizet fogyaszthatunk. Ideális megoldás kempingezők, csoportosan kirándulók vagy túrázók számára. Otthonunkban is jól jöhet, ha a vezetékes vízhálózat valamiért elszennyeződik. Ilyen esetben nem csak a házi csapból, hanem bármilyen forrásból származó vizet megtisztíthatunk vele.

Tulajdonságok

 • Majd 18.000 liter vizet képes megtisztítani 0.02 mikronig (20 nm)
 • Felülmúlja az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal által lefektetett ivóvízre vonatkozó előírásokat
 • Könnyű, súlya mindössze: 0,43 kg
 • Használata nagyon egyszerű, a műanyag zsáktartály üresen összetekerhető, kis helyet foglal
 • Üreges rost technológia
 • Folyási sebesség: 9-12 liter / óra
 • A baktériumok minimum 99.9999%-át eltávolítja
 • A vírusok minimum 99.999%-át eltávolítja
 • A vízi egysejtűek minimum 99.99%-át eltávolítja
 • Nem igényel áramot, elemet, nincs cserélhető alkatrésze
 • Nem szükséges hozzá vezetékes víz
 • Könnyen tisztítható 

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

 

Lifestraw®

Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt és a nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 4000 2000 1000 4000 1000 4000 4000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 59 g 50 g 168 g 108 g 122 g 158 g 221 g 368 g 8 kg
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírása NSF 42 klórról, NSF 53 ólomról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások WHO által bevizsgált vízszűrő WHO által bevizsgált vízszűrő
Cserélhető szőrőbetét nem igen igen igen nem igen igen nem igen
Cserélhető szénszűrő nem igen nem igen igen igen igen nem -

 

LifeStraw Mission működéseHogyan működik a LifeStraw® Mission?

A többi LifeStraw® termékhez hasonlóan a LifeStraw Mission is korszerű üreges rost technológia alapján működik. A víz nagy nyomásnak köszönhetően keskeny rostokon nyomódik át. A tiszta víz a rost falain található parányi pórusokon át távozik. A baktériumok, vírusok, vízi egysejtűek és más szennyeződések azonban fennakadnak az üreges rostokban, és a visszamosással kiürülnek. Ez egy rendkívül hatékony szűrési eljárás. Így működik:

 1. A feltekerhető műanyag zsák széles száján keresztül könnyen vizet merítünk egy folyóból vagy patakból, stb.
 2. A vállpántot csatlakoztatva kényelmesen visszasétálunk táborhelyünkre.
 3. Csatlakoztatjuk a vízszűrő többi részét. Érdemes a zsáktartályt felakasztani egy magasabb helyre, pl. egy fára.
 4. Ezután kétszer pumpálunk a piros pumpával, így a tömlő megtelik buborékokkal.
 5. Kinyitjuk a piros csapot, a tömlő megtelik vízzel és szennyezett víz folyik ki rajta, mely IVÁSRA NEM ALKALMAS!
 6. Ezt elzárjuk és kinyitjuk a kék csapot, melyből ekkor már tiszta víz folyik.

FIGYELEM!  A PIROS CSAPON KERESZTÜL KIENGEDETT VÍZ FOGYASZTÁSRA NEM ALKALMAS!

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül. Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, DR Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már amióta első alkalommal megjelent 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® egy dolog tíz közül, mely megváltoztatja az életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.