LifeStraw® Mission

36 990 Ft

A LifeStraw® Mission 18.000 liter vizet képes megtisztítani baktériumoktól, vírusoktól és vízi egysejtűektől. Ez a mennyiség körülbelül 3 évre elegendő ivóvíz egy 5 tagú család számára.

A kompakt, hordozható vízszűrő BPA-mentes zsáktartálya könnyű használatot biztosít. Egyszerűen megtöltjük a műanyag zsákot vízzel, csatlakoztatjuk és hamarosan friss, tiszta ivóvizet fogyaszthatunk. Ideális megoldás kempingezők, csoportosan kirándulók vagy túrázók számára. Otthonunkban is jól jöhet, ha a vezetékes vízhálózat valamiért elszennyeződik. Ilyen esetben nem csak a házi csapból, hanem bármilyen forrásból származó vizet megtisztíthatunk vele.

Tulajdonságok

 • Majd 18.000 liter vizet képes megtisztítani 0.02 mikronig (20 nm)
 • Felülmúlja az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal által lefektetett ivóvízre vonatkozó előírásokat
 • Kétféle méretben kapható: 5 és 12 liter
 • Könnyű, súlya mindössze: 0,43 kg
 • Használata nagyon egyszerű, a műanyag zsáktartály üresen összetekerhető, kis helyet foglal
 • Üreges rost technológia
 • Folyási sebesség: 9-12 liter / óra
 • A baktériumok minimum 99.9999%-át eltávolítja
 • A vírusok minimum 99.999%-át eltávolítja
 • A vízi egysejtűek minimum 99.99%-át eltávolítja
 • Nem igényel áramot, elemet, nincs cserélhető alkatrésze
 • Nem szükséges hozzá vezetékes víz
 • Könnyen tisztítható 

LifeStraw Mission működéseHogyan működik a LifeStraw® Mission?

A többi LifeStraw® termékhez hasonlóan a LifeStraw Mission is korszerű üreges rost technológia alapján működik. A víz nagy nyomásnak köszönhetően keskeny rostokon nyomódik át. A tiszta víz a rost falain található parányi pórusokon át távozik. A baktériumok, vírusok, vízi egysejtűek és más szennyeződések azonban fennakadnak az üreges rostokban, és a visszamosással kiürülnek. Ez egy rendkívül hatékony szűrési eljárás. Így működik:

 1. A feltekerhető műanyag zsák széles száján keresztül könnyen vizet merítünk egy folyóból vagy patakból, stb.
 2. A vállpántot csatlakoztatva kényelmesen visszasétálunk táborhelyünkre.
 3. Csatlakoztatjuk a vízszűrő többi részét. Érdemes a zsáktartályt felakasztani egy magasabb helyre, pl. egy fára.
 4. Ezután kétszer pumpálunk a piros pumpával, így a tömlő megtelik buborékokkal.
 5. Kinyitjuk a piros csapot, a tömlő megtelik vízzel és szennyezett víz folyik ki rajta, mely IVÁSRA NEM ALKALMAS!
 6. Ezt elzárjuk és kinyitjuk a kék csapot, melyből ekkor már tiszta víz folyik.

FIGYELEM!  A PIROS CSAPON KERESZTÜL KIENGEDETT VÍZ FOGYASZTÁSRA NEM ALKALMAS!

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül. Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, DR Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már amióta első alkalommal megjelent 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® egy dolog tíz közül, mely megváltoztatja az életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.