LifeStraw® Steel

20 800 Ft

Ideális hegymászáshoz, túrázáshoz, kiránduláshoz, kempingezéshez, utazáshoz, biciklitúrán vagy vészhelyzetben. Kétszintű szűrés, mely eltávolítja a baktériumokat, vízi egysejtűeket, valamint csökkenti a vegyszerek és a klór mennyiségét a vízben.

Tulajdonságok

 • szűrőkapacitás: 1000 liter
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99,9999%-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99,9%-át
 • csökkenti a víz zavarosságát, 0,2 mikronig tisztít
 • cserélhető aktív szénszűrő kapszula: csökkenti a kellemetlen vagy klóros ízt és az organikus vegyi anyagokat
 • hordozható méret: 21 cm hosszú, 3 cm átmérőjű, 150 g
 • eleget tesz az US EPA és az EU ivóvíz protokolljának
 • nem kell hozzá elem, nincs áramigénye
 • BPA-mentes, nem tartalmaz vegyszert
 • élelmiszeripari rozsdamentes acél: megfelel az amerikai élelmiszer- és gyógyszeripari szabályozásnak
 • nincs mellékíz: a Lifestraw® nem használ jódot vagy jódozott gyantát
 • időtálló, rozsdamentes acélborítás

A Lifestraw® Steel vízszűrő korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 1000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása mindvégig ki van zárva. 

Minimum 1000 liter vizet képes megtisztítani. Kiszűri a vízben található baktériumok 99,9999%-át és az egyejtűek 99,9%-át, noha nem használ vegyszert, elektromos áramot vagy elemet, és nincs mozgó alkatrésze.

A Lifestraw® víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki 2005-ben. Extrém körülményekre tervezte termékeit, így számos katasztrófában használták már eddig. A Lifestraw® mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világban mind a katasztrófavédelem területén.

Hol használjuk a Lifestraw® vízszűrőt?

A díj-nyertes Lifestraw® Steel egy egyszerűen használható, könnyű víztisztító, mely a szennyezett vizet is fogyaszthatóvá varázsolja. Ideális megoldást nyújthat a szabadban, pl.: hegymászás, túrázás, kirándulás, kempingezés, utazás, biciklitúra  során, vagy vészhelyzetben, egy váratlan katasztrófa esetén. A Lifestraw® ma az egyik legkorszerűbb és időtállóbb forgalomban lévő vízszűrő.

Lifestraw® Steel - felkészülés a vészhelyzetre

Természeti katasztrófát követően (például földrengés, árvíz) szennyeződhet a vezetékes ivóvízhálózat, és ettől kezdve már nem megbízható annak használata. A Lifestraw® Steel víztisztító könnyen kezelhető és tökéletes része lehet otthonunk túlélő csomagjának.

Tartalékoljunk egy Lifestraw® Steel-t családtagjaink részére, ily módon egy kevés befektetéssel nyugodtan nézhetünk szembe nem várt eseményekkel.

A Lifestraw® Steel használata

Helyezzük a vízszűrőt közvetlenül a vízbe, vagy öntsük a vizet egy edénybe és kortyoljunk a „szívószálon” keresztül. Első használatkor lehet némi ellenállás, addig, amíg a membrán nedvessé nem válik. Amikor az ivást befejeztük, egyszerűen visszafújjuk a levegőt a szívószálon keresztül, így eltávolítjuk a fennakadt szennyeződéseket és a felesleges vizet. Ha erősen szennyezett vízben használtuk, érdemes a vízszűrőt otthon csapvízzel áttisztítani, hogy így segítsük annak hosszú élettartalmát.

A technológia

A Lifestraw® Steel egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak nagyban.

A Lifestraw® Steel belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. A Lifestraw® Steel egy cserélhető aktív szénszűrő tablettával rendelkezik, mely csökkenti a klór okozta és egyéb rossz ízt, illatot, illetve más organikus vegyi anyagok mennyiségét a vízben.

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.

A termékhez csere aktív szénszűrő kapszula is rendelhető.
Részletek