LifeStraw® Steel

20 800 Ft

Ideális hegymászáshoz, túrázáshoz, kiránduláshoz, kempingezéshez, utazáshoz, biciklitúrán vagy vészhelyzetben. Kétszintű szűrés, mely eltávolítja a baktériumokat, vízi egysejtűeket, valamint csökkenti a vegyszerek és a klór mennyiségét a vízben.

Tulajdonságok

 • szűrőkapacitás: 1000 liter
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99,9999%-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99,9%-át
 • csökkenti a víz zavarosságát, 0,2 mikronig tisztít
 • cserélhető aktív szénszűrő kapszula: csökkenti a kellemetlen vagy klóros ízt és az organikus vegyi anyagokat
 • hordozható méret: 21 cm hosszú, 3 cm átmérőjű, 150 g
 • eleget tesz az US EPA és az EU ivóvíz protokolljának
 • nem kell hozzá elem, nincs áramigénye
 • BPA-mentes, nem tartalmaz vegyszert
 • élelmiszeripari rozsdamentes acél: megfelel az amerikai élelmiszer- és gyógyszeripari szabályozásnak
 • nincs mellékíz: a Lifestraw® nem használ jódot vagy jódozott gyantát
 • időtálló, rozsdamentes acélborítás

A Lifestraw® Steel vízszűrő korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 1000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor teljesen bezáródnak. Így a szennyezet víz fogyasztása mindvégig ki van zárva. 

Minimum 1000 liter vizet képes megtisztítani. Kiszűri a vízben található baktériumok 99,9999%-át és az egyejtűek 99,9%-át, noha nem használ vegyszert, elektromos áramot vagy elemet, és nincs mozgó alkatrésze.

A Lifestraw® víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki 2005-ben. Extrém körülményekre tervezte termékeit, így számos katasztrófában használták már eddig. A Lifestraw® mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világban mind a katasztrófavédelem területén.

Hol használjuk a Lifestraw® vízszűrőt?

A díj-nyertes Lifestraw® Steel egy egyszerűen használható, könnyű víztisztító, mely a szennyezett vizet is fogyaszthatóvá varázsolja. Ideális megoldást nyújthat a szabadban, pl.: hegymászás, túrázás, kirándulás, kempingezés, utazás, biciklitúra  során, vagy vészhelyzetben, egy váratlan katasztrófa esetén. A Lifestraw® ma az egyik legkorszerűbb és időtállóbb forgalomban lévő vízszűrő.

Lifestraw® Steel - felkészülés a vészhelyzetre

Természeti katasztrófát követően (például földrengés, árvíz) szennyeződhet a vezetékes ivóvízhálózat, és ettől kezdve már nem megbízható annak használata. A Lifestraw® Steel víztisztító könnyen kezelhető és tökéletes része lehet otthonunk túlélő csomagjának.

Tartalékoljunk egy Lifestraw® Steel-t családtagjaink részére, ily módon egy kevés befektetéssel nyugodtan nézhetünk szembe nem várt eseményekkel.

A Lifestraw® Steel használata

Helyezzük a vízszűrőt közvetlenül a vízbe, vagy öntsük a vizet egy edénybe és kortyoljunk a „szívószálon” keresztül. Első használatkor lehet némi ellenállás, addig, amíg a membrán nedvessé nem válik. Amikor az ivást befejeztük, egyszerűen visszafújjuk a levegőt a szívószálon keresztül, így eltávolítjuk a fennakadt szennyeződéseket és a felesleges vizet. Ha erősen szennyezett vízben használtuk, érdemes a vízszűrőt otthon csapvízzel áttisztítani, hogy így segítsük annak hosszú élettartalmát.

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

  Lifestraw® Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt és a nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 1000 2000 1000 4000 1000 4000 1000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 59 g 50 g 168 g 108 g 122 g 158 g 221 g 368 g 8 kg
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírása NSF 42 klórról, NSF 53 ólomról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások WHO által bevizsgált vízszűrő WHO által bevizsgált vízszűrő
Cserélhető szőrőbetét nem nem igen igen nem nem igen nem igen

A technológia

A Lifestraw® Steel egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak nagyban.

A Lifestraw® Steel belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. A Lifestraw® Steel egy cserélhető aktív szénszűrő tablettával rendelkezik, mely csökkenti a klór okozta és egyéb rossz ízt, illatot, illetve más organikus vegyi anyagok mennyiségét a vízben.

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.

A termékhez csere aktív szénszűrő kapszula is rendelhető.
Részletek