LifeStraw® Universal

13 990 Ft

A Lifestraw® Universal az első olyan univerzálisan illeszthető vízszűrő készlet, amely 2-fázisú szűrőrendszerrel működik. A két különböző méretű illeszték lehetőséget ad arra, hogy kedvenc vizes kulacsodat egy erőteljes vízszűrővé alakítsd át.

1. fázis – üreges rost finomszűrő (0,2 mikron)

 • eltávolítja a vízi baktériumok 99,999999 %-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99,999 %-át
 • szűrőkapacitás: 4000 liter

2. fázis – cserélhető aktív szénszűrő

 • javítja a víz ízét
 • csökkenti a klór mennyiségét
 • csökkenti a kellemetlen szagokat és rossz ízt
 • csökkenti az organikus vegyi anyagok mennyiségét, pl: permetezőszer-, gyógyszermaradványok, stb
 • meghaladja a klór csökkentésére vonatkozó NSF-42 előírást
 • szűrőkapacitás: 100 liter

Tulajdonságok

 • számos népszerű vizespalackra csatlakoztatható
 • cserélhető illeszték
 • tárolózsák
 • cserélhető szűrőbetét
 • cseppmentesen záródó kupak
 • csökkenti a vegyi anyagok mennyiségét
 • javítja a víz ízét és szagát
 • súlya (szűrőbetét + illeszték + kupak): 93,5 g
 • széles nyílás átmérője: 63,5 mm
 • szabvány nyílás belső átmérője: 43,2 mm
 • maximum vízhőmérséklet: 60 fok
 • környezetbarát, újrahasznosított anyagok

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

  Lifestraw® Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt és a nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 1000 2000 1000 4000 1000 4000 1000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 59 g 50 g 168 g 108 g 122 g 158 g 221 g 368 g 8 kg
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírása NSF 42 klórról, NSF 53 ólomról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások NSF 42 klórról, US EPA baktériumokról és vízi egysejtűekről szóló előírások WHO által bevizsgált vízszűrő WHO által bevizsgált vízszűrő
Cserélhető szőrőbetét nem nem igen igen nem nem igen nem igen

Felhasznált anyagok

 • minden anyag megfelel az US FDA előírásainak
 • élelmiszeripari szilikon
 • poliszulfon & ABS

Szavatosság

A Lifestraw® Universal korlátlan ideig megőrzi szavatosságát bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor eléri a körülbelül 4000 liter víz szűréshatárt, megszűnik szűrési képessége. A vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogy először kevesebb vizet enged át szűrőjén, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor azok teljesen bezáródnak. Így a szennyezett víz fogyasztása ki van zárva.

Kinek ajánljuk?

Bárkinek biciklizés, kempingezés, sportolás, utazás közben, irodában, iskolában, vagy óvintézkedés céljából.

Kompatibilitás

A Lifestraw® univerzálisan illeszthető vízszűrő készletet számos különböző formájú és méretű vizeskulacshoz lehet rögzíteni. Számítások szerint az alábbi méretekkel kompatibilis. További kulacsokhoz is illeszthető, melyek nyílásának átmérője megegyezik e méretek egyikével, és minimum 18,5 cm magas.

LifeStraw Universal

Hydroflask

Wide mouth
0,946 L, 1,183 L, 1,774 L
Standard Mouth
0,621 L, 0,71 L

Klean Kanteen
Classic
0,798 L, 1,183 L, 1,774 L
Wide Mouth
0,798 L, 1,183 L, 1,774 L

Camelbak
Podium Chill
Eddy
Eddy glass

Nalgene
0,650 L ATP palack
0,650 L OTG/OTF
0,946 L Wide Mouth
1,124 L Steel Standard
0,946 L Steel Backpacker 

A technológia

A Lifestraw® Universal egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztítótelepek használnak.

A Lifestraw® Universal belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatók, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert. 

A LifeStraw® tudományos háttere

A LifeStraw® mögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Így a LifeStraw® termékek szinte az összes legfőbb nemzetközi katasztrófában jelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Díjak & elismerések

A LifeStraw® számos elismerésben részesült már első megjelenése óta 2005-ben. A Time magazin „2005 legjobb találmánya”-ként említi. 2008-ban a LifeStraw® elnyerte a Saatchi and Saatchi Díjat „világmegváltó ötletek” kategóriában. Az Esquire „az év innovációja”-ként mutatta be a LifeStraw®-t. A Forbes szerint a LifeStraw® azon tíz dolog egyike, mely megváltoztatja életünket.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A WaterNlife eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. A Lifestraw® feltalálójával, a Vestergaard-dal karöltve, a WaterNlife minden eladott Lifestraw® után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő embereknek.