Barion Pixel Lifestraw vízszűrő kiránduláshoz és otthonra | Túlélővíz.hu

A technológia

A Lifestraw® egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak.

A Lifestraw® belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket, mikroműanyagot és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert.

A Lifestraw® technológia megfelel az Európai Unió 10/2011 és 1935/2004 direktívájában lefektetett szabályozási előírásoknak, valamint az Egyesült Államok EPA 1987 mikrobiológiai víztisztítási protokolljának.

Szavatosság

A Lifestraw® vízszűrők korlátlan ideig megőrzik szavatosságukat bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor elérik szűréshatárukat, megszűnik szűrési képességük. Egy Lifestraw® vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogyegyre kevesebb vizet kezd átengedni szűrőmembránján, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor azok teljesen bezáródnak. A szennyezet víz fogyasztása így ki van zárva. Érdemes a gyártó által javasolt karbantartási előírásokat betartani, mert ezzel növelhetjük vízszűrőnk élethosszát.

A LifeStraw® tudományos háttere

A Lifestraw® víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki 2005-ben. Termékeimögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Extrém körülményekre tervezte termékeit, melyek szinteaz összes legfőbb nemzetközi katasztrófábanjelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül. A Lifestraw® mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világbanmind a katasztrófavédelem területén.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A Lifestraw® eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. Minden eladott Lifestraw® termék után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő emberek részére.