Gyakran ismételt kérdések

 

A LifeStraw® termékek összehasonlítása

 

Lifestraw®

Lifestraw® Flex Lifestraw® Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat és nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat és nehézfémeket (ólom) igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 4000 2000 4000 4000 1000 2000 4000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 57 g 89,3 g 168 g 93.5 g 125 g 158 g 186 g 368 g 8 kg
Űrtartalom  -  700 ml  650 ml  -  -  300 ml  650 ml  5 és 12 liter  50 liter
 Milyen előírásoknak felel meg? US EPA, NSF P231 előírások NSF 42, NSF 53, US EPA, NSF P231 előírások NSF 42, US EPA & NSF P231 előírások NSF 42, US EPA, NSF P231 előírások NSF 42, US EPA, NSF P231 előírások NSF 42, NSF 53, US EPA, NSF P231 előírások NSF 42, US EPA, NSF P231 előírások NSF/ANSI P23, US FDA 21 CFR előírások US EPA, WHO, NSF/ANSI P231, US FDA 21 CFR előírások                                                                

Mit NEM szűr ki a Lifestraw® vízszűrő?

FIGYELEM! A Lifestraw® vízszűrők nem távolítják el az olyan vízben oldódó szennyeződéseket, vegyi anyagokat, mint például az arzén, valamint a sót tengervízből. Olyan helyen ne használjuk őket, ahol ismert vegyi szennyeződés található, illetve tengervízben sem.

Van időbeli korlátozás a Lifestraw® vízszűrőkre?

Nincs, megfelelő karbantartás és tárolás mellett, ideálisan hűvös, sötét helyen, tiszta vízzel átmosott állapotban, kiszárítva (vagy soha nem használt állapotban) nincs időbeli korlátozás a vízszűrőkre.

A Lifestraw® termékek érzékenyek a hőmérsékleti viszonyokra?

A Lifestraw® termékek használatát 1 - 60 C között javasolja a gyártó. A fagyás károsíthatja a szűrőmembránt. Ezért a téli hónapokban kirándulás, túrázás során javasoljuk, hogy használat után fújjunk vissza levegőt a vízszűrőbe (Personal, Go, Go2, Steel, Universal, Play esetén), Így a szűrőbetétben rekedt víz túlnyomó részét el tudjuk távolítani. Érdemes továbbá vízszűrőnket a ruhánk alatt, testünkhöz közel, pl. egy belső zsebben elhelyezni. Testhőmérsékletünkkel ugyanis megelőzhetjük, hogy a szűrőben rekedt maradék vízpára megfagyjon. Ha az éjszakát a szabadban töltjük, tegyük a vízszűrőt hálózsákunkba, (igen, aludjunk a vízszűrőnkkel :), hogy testünk melegével megakadályozzuk a fagyást. Praktikus akár szétszedni a vízszűrőt, hiszen a szűrőbetét kevesebb helyet foglal el, majd használatkor újra összeszerelni, Ha mégis megfagyott Lifestraw® vízszűrőnk, ne használjuk többet!  

Lehet-e használni tengervizet a Lifestraw® vízszűrőkkel?

Nem, a Lifestraw® termékek nem távolítják el a sót, így nem lehet tengerből vagy óceánból származó vizet használni.

Vásárolhatok-e csere szűrőbetétet a Lifestraw® vízszűrőkhöz?

Igen, több Lifestraw® vízszűrőhöz is lehet csere szűrőbetétet vásárolni, lásd a fenti összehasonlító táblázatot. Részletes leírást az egyes termékekre kattintva olvashatsz.

Szállítás

Mikor ingyenes a házhozszállítás?

30.000.- vásárlás felett az MPL futárszolgálata, a PickPackPont illetve a Foxpost szolgáltatása ingyenes vevőink részére.

Hány nap a szállítás?

Az MPL esetében 1-2 munkanap. Az MPL az általad megadott telefonszámon próbál kapcsolatban lépni veled, ha nem talál a megadott címen és többször megpróbálja a csomagod kiszállítani.
A PickPackPont és Foxpost esetében kb. 3-4 munkanap a kiszállítás. Hétfőn nincs kiszállítás, tehát ha például hétvégén rendelsz, akkor is csak kedden indítják útnak a csomagod.

Kiemelt időszakokban, pl. Karácsony, BlackFriday, stb. lehet csúszás a kiszállításban, a futárszolgáltatók túlterheltsége miatt!

Tudok-e bankkártyával fizetni?

Igen, weboldalunkon van lehetőség online fizetésre (Paylike), valamint mindegyik szállítási mód (MPL futárszolgálat, PickPackPont és Foxpost) esetében is fizethetsz bankkártyával átvételkor.