Barion Pixel Lifestraw vízszűrő kiránduláshoz és otthonra | Túlélővíz.hu

LifeStraw® Steel

Átmenetileg nem elérhető. Értesítést kérek, ha újra elérhető:

Lifestraw® vízszűrő rozsdamentes acél borításban: egy időtálló, elegáns útitárs. Ideális hegymászáshoz, túrázáshoz, kiránduláshoz, kempingezéshez, utazáshoz, biciklitúrán vagy vészhelyzetben. Kétszintű szűrés, mely eltávolítja a baktériumokat, vízi egysejtűeket, valamint csökkenti a vegyszerek és a klór mennyiségét a vízben.

2-fázisban tisztít:

1. fázis - aktív szénszűrő
 • csökkenti a klór mennyiségét
 • csökkenti az organikus vegyi anyagok mennyiségét, pl: permetezőszer-, gyógyszermaradványok, stb.
 • csökkenti a koszt és a zavarosságot
 • csökkenti a kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét
2. fázis - üreges rost finomszűrő
 • eltávolítja a vízi baktériumok 99.999999 %-át
 • eltávolítja a vízi egysejtűek 99.999 %-át
 • eltávolítja a mikroműanyag 99.999 %-át
 • a vírusokatNEMtávolítja el (aLifestraw® Mission és Community IGEN)

Tulajdonságok

 • élettartalom (megfelelő karbantartás mellett):
  • üreges rost finomszűrő: 1000 liter
  • cserélhető aktív szénszűrő: 100 liter
 • szűrőméret: 0,2 mikron
 • rendkívűl könnyű, súlyamindössze: 125 g
 • méretei: 21 cm hosszú, 3 cm átmérőjű
 • ellenállóélelmiszeripari rozsdamentes acélborítás, amelymegfelel az amerikai élelmiszer- és gyógyszeripari szabályozásnak
 • nem kell hozzá elem, nincs áramigénye
 • eleget tesz az US EPA és az EU ivóvíz protokolljának
 • 100% vegyszermentes

A technológia

A Lifestraw®egy erre a célra tervezett üreges rostokból álló finomszűrő technológiával rendelkezik, melyet többnyire városok vízellátásáért felelős ipari víztisztító telepek használnak.

A Lifestraw®belseje nagyszámban tartalmaz cérnametéltre emlékeztető, de sokkal vékonyabb üreges rostokat. Minden egyes rostszálnak a falán 0,2 mikron átmérőjű pórusok találhatóak, ami ötszázszor kisebb az emberi hajszál átmérőjénél. Amint a szennyezett víz átpréselődik a lyukas rostokon, a tiszta víz átjut a pórusokon, kizárva a baktériumokat, egysejtűeket, mikroműanyagot és a koszt, melyek a fogyasztót veszélyeztetnék. Ez egy tisztán fizikai eljárás, nem alkalmaz semmilyen vegyszert.

A Lifestraw®technológia megfelel az Európai Unió 10/2011 és 1935/2004 direktívájában lefektetett szabályozási előírásoknak, valamint az Egyesült Államok EPA 1987 mikrobiológiai víztisztítási protokolljának.

A Lifestraw®Steel használata

Helyezzük a vízszűrőt közvetlenül a vízbe, vagy öntsük a vizet egy edénybe és kortyoljunk a „szívószálon” keresztül. Első használatkor lehet némi ellenállás, addig, amíg a membrán nedvessé nem válik. Amikor az ivást befejeztük, egyszerűen visszafújjuk a levegőt a szívószálon keresztül, ígyeltávolítjuk afennakadt szennyeződéseket és a felesleges vizet.

Szavatosság

A Lifestraw® vízszűrők korlátlan ideig megőrzik szavatosságukat bontatlan állapotban. Kibontás után, amikor elérik szűréshatárukat, megszűnik szűrési képességük. EgyLifestraw® vízszűrő élettartalmának vége onnan ismerhető fel, hogyegyre kevesebb vizet kezd átengedni szűrőmembránján, a rostszálakon található pórusok kezdenek beszűkülni, majd mire eléri kapacitásának végső határát, akkor azok teljesen bezáródnak. A szennyezet víz fogyasztása így ki van zárva. Érdemes a gyártó által javasolt karbantartási előírásokat betartani, mert ezzel növelhetjük vízszűrőnk élethosszát.

A LifeStraw®termékek összehasonlítása

Lifestraw®

Lifestraw® Flex Lifestraw®Go Lifestraw® Universal Lifestraw® Steel Lifestraw® Play Lifestraw® Go2 Lifestraw® Mission Lifestraw® Community
Eltávolítja a baktériumokat igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Eltávolítja a vízi egysejtűeket igen igen igen igen igen igen igen igen igen
Kiszűri a vegyi anyagokat nem igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat és nehézfémeket (ólom) nem igen, a klórt igen, a klórt igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat és nehézfémeket (ólom) igen, a klórt, az organikus vegyi anyagokat nem nem
Eltávolítja a vírusokat nem nem nem nem nem nem nem igen igen
Szűrőkapacitás 4000 2000 4000 4000 1000 2000 4000 18 000 100 000
Szűrőméret (mikron) 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,2 mikron 0,02 mikron 0,02 mikron
Súly 57 g 89,3 g 168 g 93.5 g 125 g 158 g 186 g 368 g 8 kg
Űrtartalom - 700 ml 650 ml - - 300 ml 650 ml 5 és 12 liter 50 liter
Milyen előírásoknak felel meg? US EPA,NSF P231 előírások NSF 42, NSF 53, US EPA,NSF P231 előírások NSF 42,US EPA & NSF P231előírások NSF 42, US EPA,NSF P231 előírások NSF 42, US EPA,NSF P231 előírások NSF 42,NSF 53, US EPA,NSF P231 előírások NSF 42,US EPA, NSF P231 előírások NSF/ANSIP23,US FDA 21 CFR előírások US EPA, WHO,NSF/ANSI P231,US FDA 21 CFR előírások

A LifeStraw®tudományos háttere

A Lifestraw®víztisztítót a svájci székhelyű Vestergaard fejlesztette ki2005-ben. Termékeimögött számottevő nemzetközi kutatás és széleskörű vizsgálat áll. Extrém körülményekre tervezte termékeit, melyek szinteaz összes legfőbb nemzetközi katasztrófábanjelen voltak 2005 óta, valamint milliók jutottak már hozzá közegészségügyi kampányokon keresztül. A Lifestraw®mára nagy népszerűségnek örvend mind az outdoor világbanmind a katasztrófavédelem területén.

Ugyanaz a magas színvonalú technológia, melyet Haitiben, Pakisztánban, Peruban, Kenyában, Indonéziában, Kongóban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Bangladesben használtak, most bárki számára elérhető.

Világméretű vízhiány

A világon több gyermek veszíti el életét hasmenéses betegségek miatt, mint az AIDS (HIV), a malária és a rubeola miatt együttvéve. A WHO szerint világszerte több mint 750 millió embernek nincs hozzáférése tiszta ivóvízhez. Ezek az emberek többnyire a világ legszegényebb részein élnek.

A Lifestraw®eltökélten dolgozik azért, hogy segítsen enyhíteni e világméretű vízhiányt. Minden eladott Lifestraw®termék után 100 liter tiszta ivóvizet adományoz a szub-szaharai Afrikában élő emberek részére.


Aktív szénszűrő kapszula